Sportfejlesztő Masszázs


A nyújtás az összes amatőr és versenysport részét képezi. Ennek ellenére talán már veled is előfordult már, hogy a feszített időbeosztás miatt nem volt időd rá, vagy egyszerűen csak valahogy elmaradt. Még a profi sportolóknál is tapasztal

tam már, hogy nem megfelelő módon nyújtanak, illetve bizonyos izmokat szinte lehetetlen külső segítség nélkül megfelelően karbantartani.

 

A Sportfejlesztő Masszázs célja a teljes izom-kötőszöveti rendszer karbantartása, nyújtása és lazítása. Különös tekintettel a felületes és core-izomzat közötti megfelelő mozgásszabadság létrehozása. A lazább könnyedebb mozgás és testérzet eredménye a jobb atlétikai teljesítmény és a sérülés kockázatának csökkenése.

A módszer alapjai a 70’-es évek Amerikájába nyúlik vissza. Dr. Ida Rolf olyan módszert dolgozott ki, ami a központi tartó (core) és felszíni mozgató izomzat kötőszöveti rendszerét kezelve ért el nagyszerű eredményeket. Elsősorban a testtartást és a és a mozgás szervrendszert sikerült látványosan javítania. A tanítványai nyomán később számtalan iskolát hoztak létre. Eredményeit felhasználva az amerikai foci ligába felkészítő szakemberek dolgozták ki a Sportfejlesztő Masszázst. Már az első évben 60%-kal csökkent a sérülések száma.

A lényege, hogy a Testtartásfejlesztő Masszázs egyik elemét az úgynevezett „Terítést” alkalmazza a teljes testen. Mivel nem megy le a core izomzat rétegébe ezért a terheléses időszakban, alapozáskor, edzőtáborban vagy a verseny/mérkőzés idején is eredményesen és biztonságosan alkalmazható. Továbbá nincs megkötés az alkalmazás sűrűségére sem, viszont a legtöbb amatőr és élsportoló esetén is bőven elég a havi 2-4 alkalom. Fájdalmat gyakorlatilag nem okoz.

Általánosan Megfigyelt Hatások

  • Atlétikai teljesítmény fokozása
  • Lazább könnyedebb testérzet
  • Általános karbantartása az izomzatnak
  • Kevesebb sérülés (az NFL Drafting felkészítő táborokban 60%-os csökkenést mértek)
  • Testtudatosság fejlesztése
  • Fájdalom csökkentő hatás
  • Ha nincs időd mindig nyújtani akkor is segít (ettől függetlenül a nyújtás ugyanúgy fontos és semmiképpen sem javasolt elhagyni)

Kinek javasolt?

  • Eredetileg a hatalmas NFL játékosoknak szánták, de bármelyik atlétikai teljesítményt igénylő sportolónak képes segíteni
  • Táncosoknak, jógázóknak, de bárkinek hasznos, aki szeret mozogni
  • Személyes megfigyelésem, hogy időskorban is nagyszerű, ugyanis növelik a szövetek hidratáltásgát és kicsit finomabban kivitelezve egyáltalán nem okoz fájdalmat és nem terheli az érrendszert mint a svédmasszázs

Kapcsolat és tájékozódás:

Klikk ide!

Faragó Péter korábbi csapatkapitány NB1 Kosaras ajánlásával! (most a Vasas Akadémia vezető edzője)

„Krónikus patella ès derékfájásom már a második kezelés után jelentősen javult, helytelen tartás miatti ízületi terhelést is kiegyensúlyozta. Ajánlani tudom mindenkinek, nekem pozitív és sikeres a kezelés, ne habozzatok megkeresni és kérdezni sem, széleskörű anatómiai tudása van!!”

Az árak változtatásának jogát fenntartom! Szolgáltatásaim nem helyettesítik az Orvosi ellátást, nem minősül terápiának vagy gyógykezelésnek! Mielőtt bármilyen masszázsra jelentkezel, olvasd el az ellenjavallatokat! Az időbe beleszámít az öltözés és konzultáció is így a “nettó kezelés” rövidebb.