Testtartásfejlesztő Masszázs


A testtartásproblémák hozzájárulnak a külső és belső egyensúly felborulásához, ami számtalan testi és lelki problémához vezethet a kisebb hétköznapi fájásoktól egészen porckorongsérvig. A technika csökkenti a krónikus mozgásszervi panaszokat, a hát-derék-nyakfájást, a gerincferdülést és sok kapcsolódó problémát, mint például a stressz vagy bizonyos migrének. Emellett hozzásegíti a tested külső és belső egyensúlyához, fokozva az ügyességed és a teljesítőképességed.

Neked is fáj a nyakad és a hátad a sok ülés miatt?

Nem kell tudósnak lenned, hogy belásd a sok ülés és a fájdalmak közt nagyon szoros összefüggés van. A munkába belefelejtkezve egy székben szinte lehetetlen odafigyelni a testedre. Észre sem veszed és már egy teljesen kicsavarodott pozícióban írod az ezredik emailt. Az állandó stressz folyamatosan használja az izmaidat leszívja az energiáidat és létrejönnek a belső szöveti feszülések. A túlzott fizikai terhelés, a gyermekkori események, orvosi beavatkozások, nem megfelelően gyógyult sérülések és bármilyen fizikai vagy lelki trauma is kiváltó ok lehet.

compare1

Az ismétlődő mozgások és testhelyzetek hatással vannak a testtartásodra. Például, ha mindig ugyanazon az oldalon hordod a táskát, egy idő után az egyik vállad magasabban lesz, mint a másik. A rutin mozdulatok, mint például a váltás, fékezés, gázadás, az egerezés és klimpírozás a domináns kéz és lábhasználat, de még a baba cipelés is beépülnek a testtartásba és aszimmetriákat hoznak lére.

A legtöbb aszimmetria szükségessé teszi a kompenzációt, különben nem tudnál egyenesen állni. A medence billenések talán a leggyakoribbak és a legtöbb panaszt okozzák mivel a test központi része. Bármerre billen ki a térben, a gerinc minimum két ponton jellemzően a deréknál és a nyaknál fog kompenzálni. Minden, ami kimozdítja a tested az egyenes tartásból nagyobb gravitáció elleni tartóerőt és energiát kíván így az adott izomcsoportok a nap végére kimerülnek és fájhatnak. Ezek a folyamatok egymást erősíthetik egyfajta ördögi körhöz vezetve. A legtöbb krónikus fájdalom, a porckorongsérv vagy a „becsípődés” is gyakran ennek az eredménye.

A helytelen testtartás felborítja a test eredeti egyensúlyát, ami oda vezet, hogy bizonyos izmoknak több terhelést kell elviselniük. Idővel folyamatos és tartós fájdalmakat okoznak. 

1/3

Hogyan fejleszthető a testtartás? Olvass tovább!

cfc4fa3a-bc41-4f33-80be-4b6c3faa6213

Az árak változtatásának jogát fenntartom! Szolgáltatásaim nem helyettesítik az Orvosi ellátást, nem minősül terápiának vagy gyógykezelésnek! Mielőtt bármilyen masszázsra jelentkezel, olvasd el az ellenjavallatokat! Az időbe beleszámít az öltözés és konzultáció is így a “nettó kezelés” rövidebb.