Trigger Pont Masszázs Kisugárzó Fájdalmakra


Trigger Pont Masszázs (Trigger point Technique)

Janet G. Travell és David G. Simons amerikai tudósok kezdték kutatni és használni a technikát. Az alapját az alkotja, hogy érzékeny (trigger vagy tender) pontokat azonosít. Ezek a pontok gyakran kisugárzó fájdalmat okoznak, így a fájdalom helye és a kiváltó ok két külön helyen van. Ez azért nagyon fontos, mert trigger pont esetén hiába kezelik a fájó részt, ritkán történik tartós javulás.

A kisugárzó fájdalmaknak több fajtája lehetséges könnyű összetéveszteni őket. A zsibbadás, „hangyás” vagy „a beütött könyök” típusú kisugárzás inkább ideg, vagy keringési panaszra utalhat. Viszont a húzó, vagy egyéb fájdalmak már utalhatnak trigger pontra.

A trigger pont tulajdonképpen egy apró terület, ahol a helyi keringés lelassul. Így a sejtek nem jutnak elég friss tápanyaghoz, és a salakot sem képesek eltávolítani. Ennek a pontkan a feszülése a kötőszöveti hálózaton keresztül (fascial network) okoz egy másik helyen fájdalmat. A tanulmányok szerint gyakran a fájó ponton újabb trigger pont keletkezik, így akár komplett „fájdalom láncot” képesek alkotni.

A trigger pontoknak több fajtája létezik. Például vannak a kisugárzó és a helyi fájdalmat okozó pontok. Ezeket más módon kell masszírozni, ami szintén nagyon fontos. A többféle oszteopát módszer ötvözése (trigger point, positional release, strain counterstrain, fascia massage) lehetővé teszi, hogy a masszázs a lehető legkisebb fájdalom mellett a legnagyobb hatékonyságot érje el.

A jó hír az, hogy pontos azonosítás esetén, a trigger pontok viszonylag gyorsan megszüntethetők. Fontos azonban elemezni, a kiváltó okokat például a helytelen testtartás, hogy ne jöjjenek vissza a fájdalmak.

További kérdés esetén hívj bizalommal:

06/70 628 08 08

Nothnágel Balázs Masszőr

2014 óta

Mikor alkalmazható?

  • Kisugárzó fájdalmak esetén
  • Érzékeny pontok, és izomfájdalom esetén
  • Izomfeszesség oldására
  • Bármelyik masszázs kiegészítéseként
  • Ha félsz a csontkovácstól
  • A fájdalomcsillapító készítményeket nem tartod jó megoldásnak

Az árak változtatásának jogát fenntartom! Szolgáltatásaim nem helyettesítik az Orvosi ellátást, nem minősül terápiának vagy gyógykezelésnek! Mielőtt bármilyen masszázsra jelentkezel, olvasd el az ellenjavallatokat!

Az árak változtatásának jogát fenntartom! Szolgáltatásaim nem helyettesítik az Orvosi ellátást, nem minősül terápiának vagy gyógykezelésnek! Mielőtt bármilyen masszázsra jelentkezel, olvasd el az ellenjavallatokat!