Tartós megoldás a hát, nyak és derékfájdalmakra: Integrált Masszázsterápia


300px-Da_Vinci_Vitruve_Luc_ViatourAz egyén egy teljes, meg nem osztható szervezet, amelyben minden összeköttetésben és kapcsolatban áll egymással. A hagyományos nyugati orvoslás három fő kezelési eszközt alkalmaz: gyógyszerek, sebészeti beavatkozások és szakorvosi ellátás. Az izmokkal kapcsolatos problémák esetén azonban nincsen kimondottan az izmokkal foglalkozó szakterület. Az Integrált Masszázsterápiák egyik célja e hiányosság pótlása.

Amikor elmegyünk a háziorvoshoz valamilyen izomfájdalommal például derékfájás, akkor valószínűleg beutal minket reumatológiára (ízületekre specializált) vagy ortopédiára (csontokra specializált) esetleg ideggyógyászatra vagy idegsebészhez. Az eset sajátosságainak függvényében valószínűleg sebészeti vagy gyógyszeres kezelést kapunk esetleg elküldenek fizikoterápiára.

Ezek a szakorvosok a maguk területén kivalló szakértők, de pont az előbb említett okok miatt manapság „trendi” a modern orvosi vívmányoktól az alternatív gyógyászat felé fordulni. Itt megint egy nagy-nagy erdőbe jutunk. A hiteles és több ezer éve működő gyógyászati rendszerektől, mint pl. a hagyományos kínai orvoslás egészen a kuruzslásig és a csalásig minden megtalálható.

Itt jön képbe az Integrált Masszázsterápia!

Részben átvesz bizonyos elemeket a hagyományos keleti gyógyászatokból. Elvégre, ami bizonyított miért ne használnánk? Emellett erősen támaszkodik az anatómiai tudásra, azon belül is a „holisztikus anatómiára”. Ez az irányzat nem darabokra szedi az embert, hanem feltárja a különböző részek közötti kapcsolatot. Az izmok és a kötőszövetek nem elkülönült részek, hanem bonyolult kapcsolati hálózatban vannak egymással. Egy megrövidült izom a lábon, kibillentheti a medencét oldalirányba, ami később gerincferdülést okozhat. A kialakult hátfájás mellett további izmok rövidülnek meg a váll és nyak környékén a felbomlott egyensúly miatt. A migrénes fejfájás gyakori oka a nyak izmaiból kisugárzó fájdalom. Ennyi problémát okozhat egyetlen megrövidült izmocska.

Az általam alkalmazott Integrált Masszázsterápia célja, hogy feltárja a valódi okokat, meghatározott sorrendben kezelje azokat és visszaállítsa az egyensúlyi állapotot. Különböző tesztekkel és vizsgálatokkal nemcsak a probléma oka derül ki, hanem folyamatosan mérhetőek az eredmények így nincs mellébeszélésA hagyományos masszázsok mellett a legmodernebb technikákat mint például a myofasciális nyújtásokat vagy a M.E.T. (Muscle Energy Technique) is bevetem.

Az életkortól, az adott probléma jellegétől és időtartalmától függ az eredmény illetve annak tartóssága.

A speciális módszereknek köszönhetően az izomfájdalom mellett, a gerincferdülés és egyéb strukturális problémák csökkenése vagy tartós megszűnése várható!

Most ingyenes szaktanácsadással és konzultációval! Kérj visszahívást és 24 órán belül válaszolok a kérdéseidre!

Visszahívást kérek