Migrén és fejfájás minták, amik gyógyszer nélkül is megszüntethetőek


A legtöbb migrén és fejfájás oka nem belső szervi eredetű. Az esetek 80%-ában a helytelen testtatás és a stressz okozta izomfeszültség a fő ludas. Az alábbi képeken jól felismerhetőek ezek a fejfájás típusok.

A piros területek mutatják a fájdalmak lehetséges helyét. Nem feltétlenül a teljes területen jelentkezik.

A migrén pszichés háttere

dt_141125_migraine_headache_800x600Biztosan hallottad már, hogy pszicho-szomatikus betegség. Már az ősi időkben is tudták, hogy a betegségeknek lelki okai is lehetnek. Ma már a tudósok sem kételkednek, bár az összefüggéseket gyakran homály fedi. Személyes megfigyeléseim is alátámasztják a legújabb kutatások eredményei pedig pontos magyarázatot adnak.

Az izomzat alapvetően egy „buta” szövet. Az idegrendszer vezérlésével bekapcsol vagy kikapcsol. Amikor tudatosan mozogsz, akkor te magad irányítod az izmaidat. Szerencsére vészhelyzet esetén például egy forró tárgyhoz érve nem kell, azon gondolkodnod, hogy „hú, ez forró most mit is csináljak? Jaj, el kell húznom a kezem!” Az idegrendszer ilyenkor automatikusan cselekszik a másodperc tört része alatt, még mielőtt elérne az agyba a fájdalom. A célja természetesen az önvédelem. A stressz jelenségéért is egy hasonló automatikus védelmi funkció a felelős.

Szinte minden érzékeny és fontos testrészünk szemből található rajtunk. Az arc, a torok, a mellek, has és a nemi szervek. Ha támadás ér, szomorúak vagyunk vagy egyéb negatív érzelmeink vannak ösztönösen összehúzódunk. A síró kisgyerek is gyakran leül, térdeit maga elé teszi, átkarolja és összekuporodva sírdogál. Az ősidőkben ennek fontos szerepe volt a túlélés szempontjából. Szinte az összes állatnál megfigyelhető ez a fajta védekezés. Az állatoknál amint véget ért a veszély percekkel később teljesen megnyugszanak. Az emberek viszont ezt a fájdalmas, kesergő és stresszes állapotot akár hosszú tíz éveken át képesek magukban tartani és felhalmozni. Ez rengeteg testtartáshibának és egyéb probléma okozója, például az előre esett fej és a görnyedt hát vagy éppen a migrén.

A mélyebb összefüggések: a migrén „fizikai” okaiExpression_of_the_Emotions_Figure_6

Ezek a feszültségek a leggyakrabban a hát felső részénél, a nyakban vagy vállak felső részénél összpontosul, mivel ezek az izmok kellenek a „védekező pozíció felvételére. Továbbá ha a fej előre dőlő pozícióban van a nyak hátsó izmai folyamatosan 2-4 szer nagyobb terhelést kell elviselniük. Ez a tipikus jobb vagy bal nyaki „stressz fájdalom”. Biztos érezted már egy fáradt stresszes nap után. A problémák viszont gyakran nem állnak meg a nyaknál. Az úgynevezett myo fasciák (izompólya) hálózatán keresztül húzzák a koponyán lévő izmokat és idegeket. Még a frontérzékenység típusú fájdalmak többsége is ide tartozik. Nem csak a stressz, hanem bármilyen egyéb ok, ami az érintett izmok feszességét okozza megjelenhet a fejfájás. Ha migrénnel vagy fejfájással küzdesz 80% a valószínűsége, hogy izomzati vagy testtartási okokra vezethető vissza.

Számtalan módon képesek az Anatómiai Vonalak „meghúzgálni” a fejedet mindenféle fájdalmat okozva

Hogyan segít az Integrált Masszázsterápia?

Épp ezért nem elég csak a nyak izmait kezelni. A lábaktól a fejtetőig lehetnek feszültségek, amiket ki kell lazítani, hogy ne kelljen hetente visszajárnod. A korábban említett stressz és egyéb negatív érzelmek miatt megfeszült izmok és kötőszövetek lazítása nem csak a fejfájást, hanem rengeteg egyéb problémán segíthet: izomfájdalmak, tartáshibák, gerincferdülés, stressz stb.

Ezeknek a mélyebb összefüggéseknek ismerete teszi igazán hatékonnyá az IM technikát!

Menyi idő szükséges és milyen tartósak az eredményekhez?

Minden ember más és más. Fontos tényező az életkorod, a tested nagysága és az esetleges problémák fennállásának ideje. Egy kezelés kb. 90 perc öltözéssel konzultációval együtt. Egy komplett kezeléssorozat 10 alkalom, ami kiterjed a teljes testre, a felületes és mélyebb rétegekre, de kérhetsz részterületeket is. A javulás az adott területen legtöbbször minden alkalom után szinte azonnal jelentkezik, de az első néhány napban jelentkezhet izomláz szerű tünet. Az eredmények tartósak, de ez függ a kezdeti célkitűzéstől, amit csak személyesen tudunk megbeszélni. Nem alkalmazok veszélyes ropogtatásokat vagy csontkovács módszereket.

Most ingyenes szaktanácsadással és konzultációval! Kérj visszahívást és 24 órán belül válaszolok a kérdéseidre!

Visszahívást kérek

Az eredmények gyorsak és tartósak, de függenek az életkorodtól, a jelenlegi testtartásodtól, életviteledtől és egyéb tényezőktől. Szolgáltatásaim nem helyettesítik az Orvosi ellátást! Mielőtt bármilyen masszázsra jelentkezel, olvasd el az ellenjavallatokat!